Yllä oleva otsikko on Lähitapiola Savon toimitusjohtajan Pekka Kirvesmiehen twiitti (26.3). Kirvesmies on näkyvä Twitter-persoona, jonka elämän ja johtamisen ihmettelyä seuraa palvelussa yli 5 000 ihmistä. Kirvesmiehen on pakko olla luonnonlahjakkuus somessa. Kysytään häneltä itseltään.

-Se someasia lähti kyllä aluksi firman koulutuksesta ja velvollisuudentunnosta, mutta kun huomasin, että viestini kiinnostavat ihmisiä, siihen tavallaan koukuttui, Kirvesmies sanoo.

Twitter 22.3. En ole kohta kolmeen päivään lähettänyt yhtään uutta twiittiä, josta joku voisi pahoittaa mielensä. En ole siis lähettänyt yhtään twiittiä. Kohta saatan kokeilla varovasti, vaikka jollain kissavideolla

Kirvesmies osaa viljellä sosiaalisessa mediassa niin elämän filosofiaa kuin sujuvaa huumoria. Myös firman postaukset menevät osana virtaa.

-Twitter sopii minulle, koska se on nopea. Sinne voi tehdä hetkessä jotain ja keskittyä sitten muihin asioihin. Minun on helppo viestiä myös firman asioita somessa, koska koen ne omien arvojen mukaiseksi. Jos oma työ tuntuisi vastenmieliseltä tai ei allekirjoittaisi ajatuksia, sitä ei voisi tehdä.

Twitter 13.3 Jos työskennellessäsi yrityksessä haukkuisit kaikki kilpailijasi ja vielä osan työkavereistasi, tuskin sinulta kukaan mitään ostaisi. Miksi monet poliitikot luulevat muiden haukkumisen tekevän heistä kiinnostavan äänestäjille?

-En näyttele somessa mitään roolia. Olen omana itsenäni ja laitan personaan peliin. Ajattelen aidosti, että henkilökunta on se, joka homman ratkaisee. Yleisissä yrityksen tilaisuuksissa sanon usein samaa, mutta joskus ajatellaan, että se vain puhuu. Kun kirjoitan twitteriin samasta asiasta, moni ajattelee, että se on aidosti tuota mieltä. Niin olenkin.

Nuorena johtotehtäviin

Kirvesmies on tehnyt johtamistehtäviä koko uransa ajan. Hän valmistui kauppatieteen maisteriksi vuonna 1989 Jyväskylän yliopistosta, ja aloitti uransa pankkialla. Vuonna 1990 hänet valittiin Kuopion Osuuspankin konttorin johtajaksi. Esimiesharjoittelun aloittamisesta on noin 30 vuotta. Kokemusta johtamisesta on kertynyt monta vuosikymmentä.

-Karhisen Reijo oli toimitusjohtajana ja minua valitsemassa. Aloitin Karttulasta, jossa oli seitsemän ihmisen konttori. Sitten siirryin vakuutusalalle. Fuusioiden kautta yritys on kasvanut ja tehtävänkuva on muuttunut.

Kirvesmies on nähnyt alueellisen vakuutusyhtiön kasvun kuudesta henkilöstä sataan. Se on antanut mahdollisuuden kasvaa ja uusiutua.

-Jälkikäteen, jos miettii millaisin eväin tulin johtamistöitä hoitamaan, niin aika köykäiset ne olivat. Esimiestaidot olivat sillä tasolla, mitä nuorella miehellä ovat. Ei oikeastaan edes ymmärtänyt, mitä esimiestyö tarkoittaa.

-Nykyään ajattelen niin, että henkilöstön tyytyväisyys on todella tärkeää ja se tekee tuloksen, varsinkin tällaisessa asiakastyössä. Sieltä minulla on kokemusta, että olemme olleet Suomen huippua, sitten on käyty pohjalla ja taas noustu ylös.

-Se vaatii sitä, että koko porukka puhaltaa yhteen hiileen eikä kenelläkään ole sellaisia henkilökohtaisia pyrkimyksiä, jotka ovat ristiriidassa kokonaisuuden tavoitteiden kanssa.

Ihmisiin luotetaan ei organisaatioihin

Tutkimusten mukaan ihmisten organisaatioita kohtaan tuntema luottamus vähenee koko ajan. Samalla ihmisiin kyllä saatetaan luottaan. Twitterillä Kirvesmies pystyy luomaan myös asiakassuhteita.

-Minulla on tuosta paljon esimerkkejä viime viikoiltakin. Ihmiset, jotka eivät minua muuten mitenkään tunne, saattavat kysyä twitterissä jotain vakuutuksiin liittyvää asiaa.

Twitter 19.3 Jos hänellä on tapana haukkua muita selän takana, tuskin hän silloin sinuakaan kehuu.

Twitter 28.2 Kunpa kaikki tajuaisimme, ettei se ole meiltä pois, jos kehumme kaveria. Päinvastoin mekin saamme samalla. Ainakin hyvän mielen.

Minun henkilöstöjohtamisen periaatteet ovat oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus suhteessa henkilöstöön sekä avoimuus, Kirvemies sanoo.

-Henkilökunnalle kerrotaan kaikki, mikä suinkin voidaan avoimesti. Esimerkiksi hallituksen kokouksesta kerrotaan mahdollisimman pian ja paljon henkilöstölle. Sitä on koetettu omassa organisaatiossa ruokkia, että kaikista asioista puhutaan ja kerrotaan.

Ylimmän johdon pitää myös liikkua ihmisten keskuudessa.

-Sillä tavalla saa suodattamatonta tietoa ja toisaalta ihmiset kokevat, että heitä arvostetaan, Kirvesmies sanoo.

Twitter 28.2 Kerroin pojalleni monien peukuttaneen twiittiäni. Hän teki varsin oleellisen kysymyksen: ”peukuttivatko ylöspäin?”

Kirvesmiehen twiitit ovat keränneet yli 18 tuhatta tykkäystä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *