0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt täräytti eilen Johtamisseminaarissa Kuopiossa, että vahvojen miesjohtajien aika on tullut jälleen. Esimerkkejä tästä on ympäri maailmaa Donald Trump, Vladimir Putin ja Turkin Recep Tayyip Erdogan vain muutamia mainitakseni. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän kansan valitsemia ja kaikki nauttivat suurta suosiota.

Reinfeldt korosti, että politiikan ja yrityselämän kentät kulkevat tällä hetkellä eri suuntiin, mutta onko näin todella vai onko se vain entisen pääministerin toiveajattelua? Aikamme ihannoidummat yritysjohtajat ovat usein yhä maskuliinisia, autoritäärisiä ja järkähtämättömiä miesjohtajia, kuten edesmennyt Steve Jobs.

Elämme yhä luolassa

Kirjallisuudessa on jo vuosia korostettua tunnejohtamisen merkitystä, johtamisen tasa-arvoistumista, tiimityötä ja yhteisöllisyttä. Joku voisi sanoa, että ne ovat trendejä. Toiset puhuvat, että ne ovat hyvän johtajan vaatimuksia.

Kaikesta hienosta teoreettisesta pohdinnasta huolimatta psyykkeemme on yhä 100 000 vuotta sitten eläneen luolaihmisen tasolla. Kaipaamme karismaattisen, väkivaltaisen ja dominoivan miehen johtajaksemme. Miehen, joka kertoo kuinka asiat ovat, luo turvaa ja suojelee meitä. Sama mies kertoo, ketkä ovat vihollisiamme ja ketkä syypäitä ongelmiimme.

Reinfeldt sanoi jotain tärkeää ääneen seminaarissa. Tavalliset ihmiset ovat äänestäneet valtaan Trumpin ja Edroganin. Jobsinkin tyyliä saatetaan kritisoida, mutta salaa ihannoida.

Et välttämättä pidä tästä, mutta se näyttää olevan maailma, jossa elämme.

Reinfeld ei ollut tulevaisuuden suhteen vain optimisti. Yleensä vahvat miesjohtajat ovat saaneet aikaan tuhoa ja sotia maailmanhistoriassa. Toivomme, että maailma olisi toisenlainen. Uskomme, että aika on muuttunut.

Mutta onko se? Mitä sinä ajattelet?

(Jos kirjoitukseni kiinnosti, tilaathan uutiskirjeen blogin sivusta)

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *