0 0
Read Time:3 Minute, 28 Second

Omassa elämässäni on tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana valtavia muutoksia. Vielä muutama vuosi sitten ajattelin monesta asiasta eri tavalla. Jälkikäteen olen mietinyt, mitkä olivat oman ajatteluni tyypillisiä piirteitä. Arvelisin, että moni ajattelee aika samalla tavalla.

  1. Kaikki, mikä elämässä on pielessä johtuu lähes aina tavalla toisella muista, toisista ihmisistä tai olosuhteista, joissa olen.
  2. On olemassa meistä ulkopuolinen maailma, joka on kiinteä ja muuttumaton. Tämän lisäksi on olemassa ihmisen sisäinen maailma, joka ei voi ulkomaailmaan vaikuttaa. Nämä maailmat ovat erillisiä. 1+2=3 sisäinen kärsimys ja tuska johtuvat ulkoisesta maailmasta eikä omalla ajattelulla voi vaikuttaa siihen.

Monien eri vaiheiden -joita en tässä tarkemmin kertaa- jälkeen olen oppinut, että lähes kaikki on elämässä päinvastoin, miten olen ajatellut niiden olevan. Se on aika paljon sanottu 39-vuotiaalta filosofi-toimittajalta, joka on aina luottanut analyyttiseen ajatteluun ja rationaalisuuteen. Nykyään hyväksyn, että en oikeastaan tiedä kovinkaan paljoa.

Muutokset, vastoinkäymiset, pohjakosketukset, suru ja kärsimys ovat opettaneet, että:

  1. Kaikki, mikä elämässä on pielessä (Luit oikein. Kaikki) johtuu aina tavalla toisella omista ajatuksistamme ja 2. maailma ei ole meistä ulkopuolinen, vaan se on oman mielemme luomus. Ajatuksemme muokkaavat suoraan havaintojamme ja ulkomaailmaa. Maailma on sellainen, jona me sen näemme.

Näitä havaintoja tukee myös tieteen -erityisesti kvanttifysiikan- viime aikainen kehitys. Kun aloin tutkia asioita, joihin itse törmäsin omassa elämässäni, oli hämmästyttävää huomata, että pohjimmiltaan niitä tuki vahvasti erityisesti nyky-fysiikan ja psykologian teoriat. Ensimmäinen ajatukseni oli usein. Miksi tästä ei kerrota missään? Tätä pitäisi opettaa kouluissa.

Kvanttifysiikan mukaan olemme kaikki pohjimmiltamme samaa energiaa, joka virtaa ja saa eri muotoja. Emme ole lainkaan niin erillisiä toisistamme ja ulkomaailmasta kuin aikaisemmin ajalteltiin. Itseasiassa olemme kaikki pohjimmiltamme yhtä ja samaa energiaa.

Ajatukset kuihduttavat kasvinkin

Havainnot ja se mitä asioista ajattelemme muokkaa ulkomaailmaa myös aivan suoraan. Tästä on jopa hieman huvittaviakin testejä ja asian voi myös jokainen itse kokeilla. Osta kaupasta kaksi identtistä kasvia ja ajattele kahden viikon ajan toisesta kasvista positiivisia ajatuksia ja toisesta negatiivisia ja katso, miten käy. Ikeakin tätä kokeili. 

Tämä pakottaa miettimään, että jos pahoilla ajatuksilla voi kuihduttaa kasvin, mitä esimerkiksi ihmisen kiusaaminen tekee toiselle?

Helpompi testi mielesi voimasta on se, että keskity kahden päivän ajan kaikella mielesi voimalla koko ajan näkemään ympärilläsi, apinoita (tai perhosia tai keltaisia autoja tai mitä tahansa, mihin et yleensä kiinnitä huomiota). Yhtäkkiä näet valitsemiasi asioita kaikkialla ja ihmettelet, miten et ole aikaisemmin niitä nähnyt. Et ole kiinnittänyt huomioita keltaisiin perhosiin vaimosi yöpaidassa, keltaisiin perhosiin tv-mainoksissa jne. Niitä ei ole ollut sinulle olemassa, koska et ole havainnut niitä.

Asia toimii myös toisin päin. Kun kiinnität johonkin huomioita, mielesi ei huomaa, mitä kaikkea muuta ympärilläsi tapahtuu. Tästäkin mielemme ihmeestä on kiinnostava koe esimerkiksi täällä.

Tieteen keinoin on osoitettu, että maailma on mahdollisuuksien avaruus, josta havainnoimme vain miljoonasosan tai alle. Me siis koostamme maailmasta omiin ajatuksimme sopivan todellisuuden. Fysiikan ja psykologian sekä neurotieteen kehitys osoittaa, että olemme tällä hetkellä inhimillisen ajattelun vallankumouksen kynnyksellä.

Jos voimme vaikuttaa ajatuksillamme kasveihin, miksi emme voisi vaikuttaa niillä myös kaikkeen muuhun ulkopuolellamme? Nykytieteen näkemys maailmasta on jopa hämmästyttävän yksimielinen siitä, että se miten maailmaa havainnoimme muuttaa sitä (fysiikka) tai vastaavasti, mielemme rakenteet saavat maailman näyttämään tietynlaiselta ja jokainen kokee maailman eri tavalla (psykologit). Muutamalla esimerkiksi terapian keinoin mielen rakenteita voi muuttaa sitä, miltä maailma näyttää. On täysin mahdotonta erottaa muuttuiko mieli vai maailma.

(Näin filosofina on kiinnostava miettiä, onko edes mitään pysyvää ulkomaailmaa olemassa ja jos on niin, missä määrin? Jos kaikki on energiaa ja pohjimmiltaan yhtä, miksi maailma on kuitenkin niin eriytynyt eri muotoihin? Nämä kysymykset voisi ehkä pohjimmiltaa tiivistää kysymykseen siitä, mitä helvettiä täällä ympärillämme oikein tapahtuu?)

Se kasvaa, mihin kiinnität huomiota

Palatakseni blogin alkuperäiseen aiheeseen. Kun olen muokannut omia ajatuksiani, olen huomannut , että maailma ja ihmiset siinä muuttuvat. Olen huomannut, että se mihin kiinnittää huomiota kasvaa. Jos kiinnität huomioita hyvään, se kasvaa.

Vaikka mistään ei voi olla pohjimmiltaan varma, olen oppinut, että elämä on valtava lahja, jota valtaosa ihmisistä hukkaa koko ajan uimalla negatiivisissa ajatuksissa, ahdistuksessa, surussa ja tuskassa. Teemme kasvavan kärsimyksemme itse itsellemme. Kuten sanoin, se kasvaa, mihin kiinnität huomiota oli itse asia hyvä taikka paha.

Muokkaamalla mieltäsi voit muokata maailmaa. Muokkaamiseen voit aloittaa pysähtymällä elämän ihmeen edessä edes hetkeksi joka päivä.

Siitä voi alkaa polku muutoksiin, jotka saavat sinut lopulta ajattelemaan aivan kaikesta eri tavalla. Niin minulle kävi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *